1. Producent patyczków drewnianych
  2. Produkcja

Najwyższa jakośćprodukcji

Poznaj proces produkcji naszych patyczków od inspekcji drewna, aż po wewnętrzną, trzykrotną kontrolę jakości.


Oferowane rozmiary patyczków: od 2 mm do 10 mm średnicy oraz długość od 5 cm aż do 100 cm. Stała kontrola jakości na każdym etapie produkcji- wysoki standard wykonania. Wykorzystanie profesjonalnych i opatentowanych przez nas maszyny do obróbki drewna. Patyczki do szaszłyków mają idealnie gładką powierzchnię, bez drzazg i zadziorów. Patyczki do szaszłyków i lodów są całkowicie neutralne i nie zmieniają smaku potraw. Charakteryzują się dużą odpornością na uszkodzenia i są w pełni bezpiecznym produktem. Zaprojektowane tak, aby można je było wykorzystać zarówno do maszynowej produkcji jak i do produkcji manualnej. Dopasowane matryce i kąty ostrzenia do konkretnego zlecenia. Indywidualnie określane długości i średnice patyczków, ich ilość oraz kształt końcówek.

Inspekcja drewna


Zakład zaopatruje się w dłużycę lub tarcicę bukową i brzozową u stałych dostawców spełniających określone wymogi jakościowe surowca.

Selekcja surowca


Surowiec po dokładnej selekcji przeznaczany
jest do dalszej produkcji.

Tartak



Dłużyca jest cięta na żądany wymiar.

Suszarnia



Surowiec suszony jest w temperaturze do 70 °C,
aż do uzyskania wilgotności na poziomie 10-14%.

Frezowanie patyczków


Odbywa się na specjalistycznych maszynach,
które zapewniają wysoką jakość patyczka.

Pakowanie patyczków



Patyczki pakowane są w zbiorcze kartony.
Ilość w kartonie zależy od ich wymiarów.

Wewnętrzna kontrola jakości



Patyczki podczas procesu produkcji przechodzą
trzykrotną kontrolę jakości.

Przechowywanie patyczków



Patyczki przechowywane są na paletach w magazynie, w odpowiedniej wilgotności i temperaturze od 0 do 25 °C.

Wysyłka patyczków



Patyczki dostarczamy własnym transportem
lub transportem odbiorcy.