Dlaczego w moim burgerze jest patyk?
Burger na patyczek drewniany po to, by utrzymać jego stabilność podczas przenoszenia z kuchni na stół, przy którym wygłodniali klienci czekają na swoją ucztę w stylu amerykańskim. Dzieje się tak dlatego, że te prawdziwe hamburgery mają wiele warstw, a ich wysokość bywa czasem imponująca. W tym wypadku działa prosta fizyka: im więcej poziomów ma ta kulinarna konstrukcja, tym rośnie ryzyko, że się rozpadnie. Dodatkowo sos, czy wilgotne ogórki i pomidory nie ułatwiają sprawy, więc patyczki do hamburgerów, to naprawdę świetne rozwiązanie.
Patyczki do hamburgerów oprócz samej funkcji stabilizacyjnej są także niejako wizytówką restauracji, baru, czy food truck’a. Jeżeli są to zwykłe patyczki do szaszłyków, to nie wywołują żadnych emocji, a także są za cienkie, by rzetelnie utrzymać potrawę w całości. Jeśli jednak zdecydujesz się na patyczki do hamburgerów typu flaga, to podkreślasz ich znaczenie, sprawiając, że rzucają się w oczy. Może to być niejako symbol Twoich burgerów, który sprawi, że danie będzie wyglądać ładniej i lepiej prezentować się na talerzach oraz w social mediach.
Jakie patyczki do hamburgerów wybrać?
Wytwórnia Drewnianych Sztućców i Patyczków posiada szeroki asortyment jednorazowych produktów przeznaczonych dla restauracji, punktów gastronomicznych, czy na imprezy plenerowe. Oczywiście nasze patyczki do hamburgerów wykorzystasz także w domu, przygotowując dla swoich gości te pyszne danie kuchni amerykańskiej. Mimo iż jest to produkt jednorazowy, to musi on być wysokiej jakości, by zapewnić najlepsze doznania kulinarne.
Dlatego nasze patyczki do hamburgerów wykonujemy z selekcjonowanego drewna bukowego, które jest odpowiednio trwałe. Dodatkową cechą tego materiału jest fakt, iż nie przenosi on zapachów i smaków, więc nie zaburza walorów potraw. Co ważne, to nasze patyczki do hamburgerów poddajemy frezowaniu, więc są one odpowiednio gładkie. Dzięki temu nie podrażniają one skóry i nie pozostawiają drzazg. Na koniec procesu produkcji ten produkt jest suszony w temperaturze do 70 °C i przechowywany w odpowiednich warunkach.