- Co najlepiej nadaje się na grilla?
- Jednorazowe sztućce drewniane na grillu
- Drewniane patyczki do szaszłyków
- Patyczki do hamburgerów
Co najlepiej nadaje się na grilla?
Grill to uniwersalne rozwiązanie, które pozwala przygotować zróżnicowane potrawy. Kiedy myślimy o barbecue, to przychodzą nam do głowy różne rodzaje mięsa. Kiedy myślimy o grillu, często pierwsze, co przychodzi nam na myśl, to różnego rodzaju mięsa. Tradycyjnie na grillu królują kiełbaski, steki, karkówki czy szaszłyki.
Kluczem do udanego grillowania jest zawsze marynata i przyprawy. To one nadają podawanym potrawom charakteru i sprawiają, że goście na ponowne zaproszenie odpowiedzą bez namysłu: tak! Marynaty na bazie oliwy, ziół i przypraw potrafią przemienić dania w prawdziwe kulinarne arcydzieła. Dobrze, by podczas grillowania eksperymentować z różnymi rodzajami mięs – kurczak, wieprzowina, wołowina czy ryby oferują różnorodność smaków, która zachwyci gości.
Jednorazowe sztućce drewniane na grillu
Mamy już ustalone, co warto podać gościom na grillu, ale przecież muszą czymś to zjeść. Możesz zabrać z kuchni metalowe sztućce, ale ich mycie szczególnie po dużej imprezie jest męczące. Lepszy rozwiązaniem są jednorazowe sztućce drewniane sprzedawane pojedynczo lub w zestawie. Są tanie i pozwalają na wygodną organizację przyjęcia, bo przecież dobrze jest ułatwiać sobie życie ;-)

Jednorazowe sztućce drewniane jak sama nazwa wskazuje, są… jednorazowego użytku. Dzięki temu po wszystkim po prostu je wyrzucisz do kosza. Fakt, że są wykonane z naturalnego materiału, sprawia, że zrobisz to z czystym sumieniem, wiedząc, że nie zaśmiecisz środowiska rozkładającym się po 600 latach plastikiem. Co ważne dobre sztućce drewniane są trwałe i elastyczne, dlatego jedzenie nimi potraw jest wygodne.
Dodatkowo jednorazowe sztućce drewniane są odpowiednio wykonane i suszone w wysokiej temperaturze, która czyni je bezpiecznymi chemicznie. Nie przenoszą one również zapachu i smaków, a proces frezowania sprawia, że nie podrażniają skóry oraz nie wystają z nich drzazgi.
Drewniane patyczki do szaszłyków
Szaszłyki w Polsce to wyjątkowo popularne danie zarówno dla miłośników mięsnych posiłków, jak i wegetarian. Pozwalają one na praktyczne nieskończone komponowanie różnych smaków, łącząc dowolne składniki. Jednak, by je podać, potrzebne są patyczki do szaszłyków. Te mimo swojego minimalizmu muszą być wykonane z trwałego drewna, które zniesie wysoką temperaturę grillowania i zachowa swoje właściwości podczas jedzenia. Wybierz te produkty, które są frezowane z gładkimi krawędziami. Tylko dzięki temu masz pewność, że drewniane patyczki do szaszłyków nie zostawią drzazg w jedzeniu.
Patyczki do hamburgerów
Hamburgery stały się w ostatnich latach bardzo popularne w naszym kraju i często dołączają do grillowego menu obok kiełbasek, żeberek i innych potraw. Specyfiką dobrego burgera jest to, że jest… wysoki. Kolejne warstwy mięsa, warzyw, sera, czy sałaty powodują, że ta kulinarna konstrukcja potrzebuje stabilizacji. Do tego wykorzystasz patyczki do hamburgerów, które utrzymają Twoje danie w całości.

Nie tylko wygodniej podaje się kanapkę gościom, ale patyczki do hamburgerów stanowią estetyczny element dania. Dużą zaletą drewna w przeciwieństwie do plastiku jest fakt, że jest ono bezsmakowe i bezzapachowe. Doskonale znosi również wysoką temperaturę i nie wydziela szkodliwej chemii, więc jest idealną alternatywą dla tworzyw sztucznych na Twojego grilla.